Hem

Nedräkning till...

Seriepremiär
div. 6 Kalmar/Öland

Lördag 8 aug. kl. 12.00
på Hagaborg. Välkomna!

Bergkvara AIF
-
Degerhamns IFBaif i samarbete med Smålandsidrotten


Möteskallelser

Aktuella matcher

Nästa hemmamatch A-lag
Lör 8 aug kl. 12.00 Degerhamns IF
Senaste match A-lag
28 jul AIK Atlas - Baif 0-2
Nästa hemmamatch B-lag
Sön 16 aug kl. 17.00 S:t Sigfrids IF
Senaste match B-lag
28 jun Lindås-Långasjö FF - Baif/SAIK 6-2Antal besök:NYHETER


Denna sida lades ned år 2020. Allt finns sparat och här på adressen www.baif.nu/arkiv2010-2019 kan du gå tillbaka och leta bland gammalt material.

Klicka här för att komma till Bergkvara AIF:s ordinarie hemsida.

[20-07-20]
Spontanfotboll med grillning
Se hit alla fotbollssugna barn och ungdomar i åldrarna 6 – 15 år. Imorgon tisdag (21/7) är första tillfället av fyra för spontanfotboll på Sjöslätten vid Dalskär i Bergkvara. Vi kommer dela upp i två lag och spela med start klockan 11.00. Vi avslutar med grillad korv från klockan 12.30. Övriga datum att hålla reda på för mer spontanfotboll är 23, 28 samt 30 juli. I samarbete med Torsås kommun.

Coronainformation: Om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du inte komma utan stanna hemma. Handdesinfektionsmedel, tvål och vatten finns tillgängligt. Vi kommer inte heller att låta för många spela samtidigt.

[20-07-09]
Biljetter till Emilia Amper Trio på Skytteholmen
Varmt välkomna till exklusiv konsert på Skytteholmen i Bergkvara där vi bjuder på livs levande konsert med Emilia Amper Trio! Medverkar gör: Emilia Amper - nyckelharpa och sång, Anders Löfberg – cello, Dan Knagg – slagverk.

Biljetter kan förköpas via Billetto.se.

OBS! FÖRKÖP, endast 42 biljetter tillgängliga!

Tisdag 28 juli klockan 19.00. Inträde 150 kronor. Pensionär, student, arbetslös 100 kronor. Varmt välkomna! (Om du har symptom ber vi dig stanna hemma och du får då pengarna tillbaka.)

I samarbete med Bergkvara AIF, Emilia Amper Music och Statens Kulturråd.

[20-06-29]
Sommarfotboll för alla i juli
Det blir frivilliga sommarträningar vid tre tillfällen i juli. Onsdagarna den 1, 8 och 15 juli klockan 19.00 på Hagaborg och alla är välkomna att vara med. Tänk på att ta med egna träningskläder.

Dessutom arrangerar Baif i samarbete med Torsås kommun spontanfotboll för barn och ungdomar i åldern 6 – 15 år på Sjöslätten vid fyra tillfällen i juli. Den 21, 23, 28 samt 30 juli klockan 11.00 är det fotboll där även ett par seniorspelare från Baif deltar. Vi avslutar med grillad korv från klockan 12.30.

[20-06-28]
Tisdagskvällar – Musik på Skytteholmen, 14 juli
Sanna Hogman & Carl-Henrik Fernandi. En saxofon – En röst. Trollbinder hand i hand & på egen hand. Två kritikerrosade artister, två helt olika musiker och konstnärer, som möts och inspireras av varandra i en föreställning som tar med sig åskådaren in i en värld av förundran och kärlek till livet och musiken.

Tisdagen den 14 juli klockan 19.30 Skytteholmen i Bergkvara. Entré: 150 kr. Förköp Torsås bibliotek (telefon 0486-333 70). Endast 40 biljetter. Bergkvara AIF säljer korv och fika. Vi håller avståndet! Obs! Max 40 personer. Arrangör Bildningsnämnden samt Bergkvara AIF.

[20-06-16]
Välkomna hem Rickard och Johan!
Rickard Johansson och Johan Ceedigh


Rickard Johansson och Johan Ceedigh kommer i höst att förstärka vår ledarstab. Tillsammans har de över 900 matcher i Baif-tröjan och genom åren har de gjort stora insatser för vår förening. Men det var några år sedan sist, och därför är det extra roligt att få säga välkomna tillbaka och välkomna hem!

Vi i Baif är lyckligt lottade som har välbesökta träningar och en trupp som vuxit och blivit allt större. Vi har under vårens träningar haft ett snitt på strax under 30 spelare. Vår målsättning är i huvudsak att alla ska känna sig välkomna och att alla ska trivas. Men det är också väldigt viktigt att alla spelare ska få utvecklas. Alla är eller kommer att bli mycket viktiga för seniorfotbollen i byn.
Läs mer...

[20-06-15]
Matcherna har dragit igång!
Uppehåll från matcher i nästan tre månader, men igår drog det äntligen igång igen. Både vårt a-lag och b-lag var i farten och spelade. A-laget mötte Läckeby GoIF i en träningsmatch på Åbyvallen i Läckeby. En bra insats som gav oss en seger med 1–0 (0–0) efter mål av Måns Nilsson. B-laget spelade senare under eftermiddagen seriepremiär mot Gullabo/Gullaboås hemma på Hagaborg. Tyvärr inga poäng där utan vi fick se oss besegrade med 0–4 (0–1).

[20-06-13]
Inför Bergkvara/Söderåkra B – Gullabo/Gullaboås B
Det framgångsrika samarbetet med SAIK om ett gemensamt b-lag fortsätter även under denna säsong. Imorgon söndag (14/6) spelar vi vår första seriematch för året och det är ett derby mot Gullabo/Gullaboås som väntar. Matchen spelas på Hagaborg med avspark klockan 17.00. Men på grund av rådande omständigheter och med förbundets riktlinjer som utgångspunkt uppmanar vi alla supportrar att inte närvara som publik.

Även a-laget spelar imorgon, träningsmatch borta mot Läckeby GoIF (div. 5) klockan 13.00.

[20-06-03]
Klartecken för seriematcher fr.o.m. 14 juni
Hagaborg IPEfter att Smålands Fotbollsförbund nu har uppdaterat sina riktlinjer kring tränings- och tävlingsmatcher så kommer matcher utan publik att tillåtas från och med söndagen den 14 juni. Beslutet är taget med utgångspunkt från Folkhälsomyndighetens besked och Svenska Fotbollförbundets beslut som i förra veckan gav klartecken för elitverksamhet att återuppta matcher samma datum (14/6).

För Bergkvara AIF:s del så innebär detta att vår b-lagsserie som var planerad att starta just den 14 juni kan spelas som planerat. Vår första match går av stapeln hemma mot Gullabo/Gullaboås B klockan 17.00 denna dag. Och som sagt notera att endast spelare, domare och funktionärer kan närvara. Ingen publik tillåts tillsvidare.

För a-lagets del så gäller fortfarande att seriespelet startar den 8 augusti då vi tar emot Degerhamns IF.

Den senaste informationen hittar ni på SmFF:s hemsida, klicka här.

[20-05-25]
Hur påverkas våra evenemang av coronan?
Vi har beslutat att skjuta upp vårt planerade 90-årsfirande till nästa år. Tanken var att ordna med en familjedag på Hagaborg, men vi får planera om och återkomma när vi vet mer. Vi har även beslutat att ställa in det traditionsenliga midsommarfirandet på Skytteholmen.

Mycket är ovisst i dessa tider och därför ber vi er att hålla utkik i våra kanaler för mer information framöver. Ni ska veta att vi är redo för nya härliga evenemang så fort omvärlden är redo för det. Bidrag till vår förening och vårt kära Skytteholmen tas tacksamt emot via Swish 123 332 41 18. Tack för er förståelse och ert stöd!

[20-04-13]
Grattis Bergkvara AIF 90 år!
Idag den 13 april fyller vår fina förening 90 år. Den 13 april 1930 valdes den första styrelsen med Axel Jönsson som ordförande och därmed var Bergkvara AIF bildat. Kika in på sidan Historik och få en överblick av föreningens upp- och nedgångar. Även Marcel´s återblickar där åren 1963–2003 sammanfattas kan starkt rekommenderas.Ett av de första lagfotona på Bergkvara AIF, från 1932.
Översta raden fr. v. Erik Larsson, Hans Emilsson, Gösta Henriksson, Arvid Ergon, Sven Jönsson.
Mellersta raden fr. v. Johan Robertsson, John Johansson, Sven Haglund.
Nedersta raden fr. v. Gunnar Brandting, Edvard Eriksson, Olle Ergon.


[20-04-01]
Köp bingolotter till påsk och stötta Baif
Köp Bingolotter av Bergkvara AIF till påsk den 12 april. Pris 50 kronor per lott. Swisha till 123 332 41 18. Vi lämnar lotterna i er brevlåda inom Bergkvara. När ni swishar skriver ni adressen i meddelandet.

Tack för ert stöd!

[20-03-27]
Vårsäsongen ställs in i de lokala serierna
För att försöka minska spridningen av coronaviruset så har Smålands Fotbollsförbund idag beslutat att ställa in vårsäsongens matcher i samtliga lokala serier. Så här förklarar förbundet situationen. Med SvFF:s riktlinjer i fokus har SmFF:s styrelse, tävlingskommitté och domarkommitté kommit överens om följande gällande distriktets verksamhet:

Alla tävlingsserier Div 2, 3, 4 Dam samt Div 4, 5, 6, Utv. serier, Junior P18 Herr skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Dam samt Div 2 och 3 Herr. Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande. Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober.

Lokala träningsmatcher kan spelas på alla nivåer om de följer Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. Här är viktigt att betona skillnaden mellan tränings- och tävlingsmatch. En träningsmatch kan ställas in utan större konsekvenser. Det är inte förhållandet med en tävlingsmatch.

Läs mer om beslutet här.

[20-03-20]
Robert Karlsson ny ordförande i Baif


Robert Karlsson valdes in som ny ordförande i Bergkvara AIF under torsdagens årsmöte på Hagaborg. Robert är sedan tidigare ett välkänt namn inom föreningen, både som spelare och sedan sex säsonger tillbaka även som assisterande tränare. En fantastisk föreningsmänniska och ett klockrent val till ordförandeposten.

Robert efterträder därmed Kent Johansson som efter 16 år nu lämnar över ordförandeklubban men stannar kvar i styrelsen som ledamot. Vi vill rikta ett stort tack till Kent för allt han gjort som ordförande i Baif och samtidigt hälsar vi Robert välkommen att leda Baif in i 20-talet. Det ser vi fram emot med tillförsikt.

Se Baifs organisation
Se Baifs ordförande genom tiderna

[20-03-19]
Toyota Cup: Möre BK - Bergkvara AIF 3-1 (1-1)
Mål: Nils Löfquist

[20-03-15]
Toyota Cup: Kalmar City BK - Bergkvara AIF 3-1 (2-1)
Mål: Alexander Olsson

[20-03-08]
Toyota Cup: Bergkvara AIF - Söderåkra AIK 4-3 (3-2)
Mål: Henric Arvidsson, Markus Lemon (2), Alexander Olsson

[20-03-07]
Inför Bergkvara AIF – Söderåkra AIK
Dags för match nummer ett i Toyota Cup (Smålandsupen). Idag lördag (7/3) möter vi Söderåkra AIK hemma på Hagaborgs b-plan. Avspark klockan 13.00.

Övriga lag i gruppen är Kalmar City BK och Möre BK, vilka vi möter kommande två veckor. Hittills i år har vi spelat tre träningsmatcher, första mot Jämjö GoIF B (vinst 2–0), därefter Rockneby IK (förlust 1–3) samt Möre BK (förlust 1–2).

[20-03-01]
Årsmöte 19 mars
Vi hälsar alla medlemmar välkomna till Baifs årsmöte 2020.
Tid: Torsdag 19 mars kl. 19.00
Plats: Hagaborg

[20-02-15]
The Loud´s återvänder till Skytteholmen på midsommardagen
En dag som denna kanske midsommar känns långt borta, men vi närmar oss faktiskt. Baif har den glada nyheten att The Loud´s för andra midsommardagen i följd kommer stå på Skytteholmens scen. Så boka in datumet 20 juni i kalendern och förbered er på en riktigt härlig kväll. Utöver livemusiken som The Loud´s bjuder på blir det bland annat femkamp, lotterier och grill. Det går även bra att ta med egna picknickkorgar precis som vid våra tidigare lyckade Skytteholmskvällar.

Självklart ordnar vi också det traditionella midsommarfirandet på Skytteholmen, midsommarafton från klockan 13.00 (preliminärt) med dans runt stången och lotterier. Väl mött!

[20-02-06]
Vinnare i lotteriet Halva potten
1) Linus Gunnarsson Petersson 4 000 kronor
2) Leif Lindberg. 1 250 kronor
3) Josefine Johansson. 1 250 kronor

Stort grattis till er!

[20-02-02]
Utlottning av Halva potten-lotten, 5 februari
Utlottning av Halva potten-lotteriet kommer att ske nu på onsdag den 5 februari klockan 18.30 på Hagaborg. Fram till dess går det fortfarande bra att köpa lotter. Lottpris: 100 kronor. Inbetalning sker till Swish-nummer 123 332 41 18 (ange ”Halva potten” och ditt namn). Vinnarna kontaktas av oss snarast efter utlottningen. Potten är just nu cirka 6 000 kronor. Hoppas att ingen vill vara utan lott. Stort tack för ert stöd till Bergkvara AIF!

[20-02-01]
Baif överst på pallen i Kommunmästerskapen 2020


Baif tog hem segern i Kommunmästerskapen som avgjordes i Ekbackshallen under lördagen.

[20-01-26]
Preliminär serieindelning 2020
Bergkvara AIF redo för match!
Nu är förslag på serieindelningen för division 6-serierna klar och presenterad av Smålands Fotbollsförbund. Indelningen är ännu inte spikad, utan det kommer att göras inom kort. Därefter presenteras även spelschemat. Baif kommer att spela i division 6 Kalmar/Öland tillsammans med nio andra klubbar. Nya sedan förra året är Ljungbyholms GoIF och Tvärskogs IF som kommer från division 5 samt Degerhamns IF, Football Primetime FC som är två nystartade lag. Även Rockneby IK är nya sedan förra säsongen då de låg i en annan division 6-serie.
Se hela serieindelningen.

[20-01-26]
Påminnelse: Halva potten-lotteri
Stötta fotbollen i Bergkvara genom att vara med i vårt Halva potten-lotteri. Liksom i många andra ideella föreningar är det svårt att få ekonomin att gå ihop och detta lotteri är ett sätt för oss att få ett härligt tillskott i kassan. Lottpris: 100 kronor. Utlottning sker i början av februari 2020. Sista dag för inbetalning: 31 januari.

Inbetalning sker till Swish-nummer 123 332 41 18 eller via bankgiro 271-9110 (ange namn och adress som avsändare). Vinnarna kontaktas av oss. Stort tack för ert stöd till Bergkvara AIF!
Läs mer.

[20-01-21]
Pristagarna från årsfesten


Se vilka som fick ta emot priserna på Baifs årsfest, klicka här!


[20-01-19]
Bilder från årsfesten 2020 (Facebook)


Det var festligt värre när Baif avslutade säsong 2019 och samtidigt påbörjade säsong 2020 med en årsfest i Bergkvara skolmatsal.

Foto Mia Bjurling

[20-01-04]
Årsfest lördagen den 18 januari
Baif vill tacka för ett härligt fotbollsår 2019! Lördagen den 18 januari hälsas alla spelare, ledare och supportrar välkomna till en årsfest med prisutdelningar, utmaningar, lekar och enklare mat som föreningen bjuder på. Vi startar klockan 18.00 och kommer att vara i Bergkvara skolas matsal. Medtag egen dricka. Det är gratis inträde, och din anmälan vill vi ha in senast den 15 januari till e-post info@baif.nu alternativt till Kent Johansson på telefon 072-209 29 11. Vi ses!


[ Nyhetsarkivet ]